• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Solutiile software de recrutare, avantaj competitiv pentru companii

2 Iun. 2016

Adoptia tehnologiilor in HR evolueaza mai rapid decat niciodata pe fondul necesitatii stringente de a comunica rapid si usor atat cu angajatii interni, care lucreaza de acasa, dar si cu posibilii candati, inscrisi in procesele de recrutare. Astfel, companiile care au implementat un soft de recrutare beneficiaza de avantajul optimizarii procesului de selectie a celor mai potriviti specialisti prin posibilitatea de a avea o evidenta centralizata a tuturor CV-urilor primite. 

Aceasta schimbare de paradigma are un impact semnificativ pe piata. Organizatiile care se concentreaza doar pe functionalitatea back-office si care nu ofera aplicatii software intuitive, usor de utilizat, au mari sanse sa piarda teren in fata competitorilor care se aliniaza noilor trenduri. Efectele solutiilor pentru HR sunt pozitive la nivelul tuturor industriilor, ajutand un numar tot mai mare de manageri de talente sa optimizeze procesele de recrutare, contribuind astfel la cresterea productivitatii business-ului in ansamblu.

Potrivit unui studiu realizat recent in SUA, 75% dintre specialistii in resurse umane utilizeaza deja un anumit tip de soft de recrutare. Dintre acestia, majoritatea de 94% au declarat ca aceste solutii au imbunatatit considerabil procesul de recrutare in care au fost implicati. studiu software recrutare Solutiile software de recrutare pot aduce beneficii nenumarate departamentelor de HR. Unul dintre cele mai importante este automatizarea procesului de recrutare, ceea ce reduce la minimum operatiunile de administrare care necesita foarte mult timp.

De asemenea, le poate oferi angajatilor o experienta placuta in cadrul procesului de recrutare, din mai multe puncte de vedere.Spre exemplu, simplul task de a trimite 100 de e-mail-uri candidatilor care nu au fost selectati, pentru a-i anunta de acest lucru si a le multumi pentru disponibilitatea lor, presupune un efort consistent.

Acest task poate fi eliminat complet prin automatizarea procesului de recrutare. Astfel, printr-un simplu click, cele 100 de e-mail-uri vor fi trimise fiecarui candidat in parte. Unul dintre avantajele automatizarii procesului de recrutare este faptul ca toate aplicatiile la pozitiile deschise sunt pastrate intr-un singur loc, pentru ca recruiterul sa poata face comparatiile necesare foarte usor, vizualizand fiecare stadiu al procesului de recrutare pentru fiecare candidat in parte, in paralel, fara a fi nevoie sa rasfoiasca tabele nesfarsite.

In acest fel, fluxul procesului de recrutare poate fi simplificat si personalizat foarte usor, cu indicatori trasabili si masurabili. In plus, un soft de recrutare conectat la job board-uri poate distribui automat posturile vacante si pe site-ul companiei si pe diferite platforme de recrutare si poate administra toate aceste surse de candidati intr-un singur loc. De asemenea, acesta va avea functia unui instrument de gestionare a interviurilor, prin care poti programa automat intalniri si poti tine evidenta tuturor rezultatelor interviurilor deja derulate.

CV-urile potentialilor candidati vor fi stocate intr-o baza de date centralizata, cuprinzatoare, la care managerii de HR din companii pot apela oricand.  Majoritatea profesionistilor din domeniu (78%) prefera sa utilizeze o singura solutie software pentru HR si un singur furnizor in acest sens, care sa devina  practic un partener pe termen lung al companiei respective, potrivit unui studiu CareerBuilder.

Intrebati care sunt principalele motive pentru care aleg sa utilizeze un soft de recrutare, specialistii in Resurse Umane au raspuns astfel:studiu CareerBuilder MyStaff Recruitment, solutia software pentru HR dezvoltata de Smartree, este dedicata procesului de recrutare si selectie, maximizand rezultatele pentru toti actorii implicati in aceste etape si optimizand costurile aferente si timpul alocat fiecarui proiect de angajare.

Fiind flexibil nevoilor specifice ale fiecarei organizatii, MyStaff Recruitment a fost conceputa in scopul simplificarii tuturor aspectelor incluse de obicei in procesele de recrutare: gestionarea cererilor de recrutare; integrarea si administrarea tuturor surselor de candidati; gestionarea procesului de selectie a candidatilor prin urmarirea cererilor de angajare, formarea de echipe de recrutare in functie de proiect, comunicarea cu candidatii, gestionarea interviurilor si a testelor; filtrarea candidatilor in functie de competente, profil, sursa de provenienta, monitorizarea indicatorilor de performanta a recrutarii. 

Sursa foto: www.mediamiser.com

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.